Történetünk mai részében kiderül, hogyan keresed meg egy cseh házát nyelvtudás nélkül, hogy mennyire idióta számozási rendszerrel dolgoznak ebben a kedves országban, valamint az is, hogy eltűnök.


Valószínűleg már korábban el kellett volna kételkednünk részeg védencünk koordinációs képességei kapcsán, vagy legalábbis felmerülhetett volna bennünk, hogy a háza rohadtul nem arra van, amerre mondta. Ezzel a kérdéssel komolyabban is foglalkoznunk kellett, amikor egy kereszteződéshez értünk. Fiatal cseh „segítőtársunk” előrerohant, hogy feltérképezze a környéket, tényleg itt van-e az utca, amiről részeg cseh barátunk makogott.

Megfordult a fejünkben, hogy őt most soha többé nem fogjuk látni, de nagyon, nagyon hosszúnak tűnő percek után visszajött, megerősítve gyanúnkat: erre ugyan nincs ez a bizonyos utca.

Nem sokkal a nagy futás előtt visszahívtuk segítőkész segélyszolgálatos barátainkat, akik bizonyára nagy örömmel fogadták hívásunkat. Szerintük az utca, illetve a ház konkrétan pár percnyire volt onnan, ahol megtaláltuk emberünket. Tanulság? A részeg ember még a házát se ismeri fel.

A nagy futás ezt bizony be is igazolta, így hátraarcot csinálva újrakezdtük a kísérgetést. Akik nem emberünket támogatták (például jómagam), azok mérgezett egér módjára berohangászták a közeli utcákat, hátha megtalálják a Paradicsomot jelző 175-ös számot.

Ez nem olyan egyszerű ám arrafelé, ugyanis, mint kiderült, a házak építési sorrendben vannak számozva, így a 86 után következő 420, majd 119 között kell az embernek megtalálnia, amit keres. Rohadtul nem látok benne logikát.

Nem sokkal később szerencsére csak sikerült meglelni védencünk lakását. Mivel ketten előrementünk, leraktuk a ház elé a megtalálása óta cipelt cipőjét (mert egy olyan emberre, aki magától állni sem bír, adjon fel cipőt az, akinek két anyja van) és visszamentünk oda, ahol megtaláltuk – ugyanis arra panaszkodott, hogy elvesztette a tárcáját.

A telefonomon egy rendkívül erős lámpa van, ezt odaadtam nálam jobb megfigyelőképességgel rendelkező társamnak, majd elindultam vissza a többiekhez, hátha eltévesztették a házat és nem látták meg a cipőt a sötétben.

Hol vannak ezek…?

Megyek még feljebb az emelkedőn, ott sincsenek.

Sehol sincsenek.

Folytatása következik!