Totális csőd. Ki vagyok én, Leonard Shelby, a Memento főhőse? Melyik napon voltam benn? Melyiken nem? Mikor néztük Az Olajfalókat? Mi? Hol? Ki? Merre?

Szintén egy február tizenötödikén pótolt írás, ez teljes egészében most születik.

Fufufúúú. Most ezt hogy és merre? Már az előző utólag pótolt Heti aprót is a digitális napló segítségével raktam össze, de most akárhogy is nézegetem ezt az egészet, nem tudok rájönni, mikor voltam és mikor nem! Ennyire nem hagyott volna nyomot bennem az a pár nap, amikor voltam?

Hétfőn voltam. Dolgozatot írtunk. Három lecke anyagából az volt a feladat, hogy az egyik leckében szereplő Piroska és a farkas-történetet leírjuk, ez volt a dolgozat háromnegyede, a maradék egynegyed Präteritumos igék behelyettesítése volt (ha nem értenéd: nyelvtaaaaaan). Beszélgettünk még a „Kreatív” Napokon nézett filmről. Igen, ekkor még biztosan voltam.

Kedd. Oknyomozó újságírásról szó a médián? Emlékszem, sajnáltam, hogy nem voltam ott. Aznap biztos nem voltam.

Szerda. Németen elméletileg többek között a Távol s mégis közel c. filmről volt szó. Sose hallottam róla. Hát, ezek szerint nem voltam. De akkor milyen értékelőkről írnak a csibeprogramon? Az értékelőket mindenkinek a jövő héten osztották/osztják majd ki… vagy ez a külön kis nyelvi értékelő füzet volt? Ja igen! Az volt.

Csütörtök. Aha! Ezen a napon voltam. Ekkor kaptam meg a németes nyelvi külön értékelőt, németen az iskolatípusokról volt szó, nem tesiztem. A többiek elméletben kötelet másztak, én olvastam. Bármennyire erőltetem az emlékezetem, nem rémlik, hogy kötélmászás lett volna, de lehet, hogy csak a végén volt kidobós? Valószínűleg. Valaki törölte az agyamból az idevágó részt…? Médián elméletben a WikiLeaks történelméről beszéltünk, de egyáltalán nem emlékszem rá. Le merném fogadni, hogy ekkor néztük Az Olajfalókat, már csak azért is, mert a digitális napló későbbi bejegyzéseiben más dolgok szerepelnek, mégpedig olyanok, amikre emlékszem is és amikről tudom, hogy ott voltam és megestek. A franc se tudja.

Péntek. Na, ezen a napon tuti nem voltam, mert emlékszem, hogy nem voltam az installációs önképzős foglalkozáson.

Nagyjából a keddi események írásakor jutott eszembe leellenőrizni a hiányzási adatokat a digitális naplóban. Ez az „emlékösszerakós” verzió azonban sokkal izgalmasabb volt, nem? Egyébként tényleg alig emlékszem pár dologra. Látszik, hogy beteg voltam.